Om læreren

Portrate500x391Yuko Ringdal er født og oppvokst i Japan, og er utdannet filolog fra UiB (Universitetet i Bergen) og har en mastergrad fra UiO (Universitetet i oslo), med spesialisering innen menneskerettighetsproblematikk i japansk skole. I tillegg har hun også utdanning fra Lærerhøgskolen i Bergen.

Hun har mye erfaring med undervisning i japansk språk og kultur ved UIB , men også andre utdanningssteder. Gjennom sitt arbeid som lærer har hun fått god erfaring med å veilede folk med ulik bakgrunn samt koordinere studiearbeid i grupper. Hun har også erfaring som norsklærer ved Salem Nærmiljøsenter i Bergen.

Etter hun flyttet til Norge i 1994, har hun også arbeidet som morsmålslærer i japansk ved den norske skolen. Gjennom flere år har hun også arbeidet som frivillig ved ulike flerkulturelle miljø i Bergen. Her har hun blant annet veiledet folk med ulike minoritetsbakgrunner samt publisert artikler tilknyttet innvandringsfeltet.

Ringdal har vært norsk statsborger siden 2008. Hun snakker norsk og engelsk i tillegg til japansk som er hennes morsmål.

— oOo —

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s